Au mai rămas câteva zile până la Paşte şi craiovenii sunt în toiul pregătirilor pentru masa festivă. Ouăle roşii, carnea de miel, drobul, cozonacul şi pasca nu ar trebui să lipsească din casa nici unei familii. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, însă, când vine vorba de carnea de miel, părerile craiovenilor sunt împărţite.
În fiecare an, cetăţenii din Bănie încearcă să păstreze tradiţia de a cumpăra carne de miel pentru masa de Paşte, dar produsele sunt scumpe pentru angajaţii care au un salariu minim pe economie. Nici pensionarii nu-şi permit să mai aibă masa la fel de bogată ca în anii trecuţi. Preţul mieilor în prima zi de comercializare a fost de 13 lei/kg în viu, dar după-amiază a scăzut la 12 lei/kg. Oamenii vin, se uită, cântăresc din priviri şi pleacă tot cu sacoşa goală, dar sunt şi unii care se încumetă totuşi să cumpere.
Citeste mai multe pe gds.ro